Friday, July 2, 2010

Kufi_Kube.


design by AHMAD HILMY ABDULLAH. All rights reserved.


This is a derived kufi art...the 2D grid art was extended to form a perfect cube into 3D.This strengthen the similarity with architecture. It was started by Ahmad Hilmy Abdullah (my dad) with the ALLAH_MUHAMMAD_CUBE (above). All six sides are having equal 3 faces written ALLAH and also 3 faces written MUHAMMAD. The biggest challenge for this design is to meet up faces every edge. However, this challenge was proudly solved. so, i helped my father to build up the prototype for this design.


The basic material were 100 x 100mm polystyrene cube (readily cut and shaped) and polystyrene glue...



The mockup.

the process.

the final product.


5 comments:

hilmy said...

Great story.

Annamir said...

Mantap sungguh nih!
Mmg mengujakan ;)

Ahmad Hakym said...

thanks! ^^

Sendra said...

aku tak tahu nak cakap apa dah hakym..kau sangat bertuah ayah kau ada minat dan talent yang sama dengan kau..kau ada something yang boleh kau share dengan ayah kau..macam aku sejujurnya aku tak tahu apa yang aku dan ayah aku boleh share atas minat yang sama ke apa..hurmm..tapi aku still proud pada bapak aku..tu satu2nya ayah yang aku ada dalam dunia ni..

p/s:aku macam speechless tengok hasil kerja tu hakym..its totally awesome.

Sokongan anda kepada blog kueh tart selama ini sangat bermakna buat diri saya..terima kasih daun keladi.

-Sendra.

Ahmad Hakym said...

trimas bro....yup2....alhamdulillah...:) mesti ade juga persamaan tu....cuma mungkin tak nampak je...:) huhu....thx sbb ikuti perkembangan blog aku gak! ;D

those who giv me support...=D

© 2009 'One-column photo blog' by HUGE photo blog